ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Πριν 50 περίπου χρόνια, ο παππούς μας, αγόρασε ένα μικρό αμπέλι για να φτιάχνει το δικό του κρασί και να καλύπτει τις δικές του “οινικές απολαύσεις”. Διάλεξε τα Βάγια Βοιωτίας, με τη μεγάλη οινική κουλτούρα, τα κατάλληλα εδάφη και μια ιστορία βαθιά που μας μιλά για μύθους και θρύλους, για αινίγματα και απαντήσεις, για τη Σφίγγα και τον Οιδίποδα που έζησαν κάτω από τη σκιά του ίδιου βουνού: της Φίκας (ή Φαγά όπως συνηθίζεται να αποκαλείται σήμερα).

Από το 1990 και τρεις γενιές μετά, με πάθος και αμέριστη αφοσίωση δημιουργήσαμε τη δική μας μικρή παράδοση σε αυτή την ιστορική γη. Με βαθιά πίστη και σκληρή δουλειά μετατρέψαμε, βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα, μια χέρσα γη σε έναν ανθηρό αμπελώνα. Φυτέψαμε τα κλήματα του Ασύρτικου και της Μαλαγουζιάς το 2008 και από τότε βλέπουμε ένα θαύμα να γεννιέται, να μεγαλώνει και να μεστώνει μπροστά στα μάτια μας.

Αγαπάμε και σεβόμαστε τη φύση, φροντίζουμε τη γη μας, τους αμπελωνες μας και βάζουμε όλη τη γνώση και την τέχνη των ανθρώπων μας ώστε να πάρουμε πίσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με χαμηλή στρεμματική απόδοση και σύγχρονες οινοποιητικές μεθόδους σε ανοξείδωτες δεξαμενές, δημιουργούμε φρέσκα κρασιά συνδυάζοντας ελληνικές και ευρωπαϊκές ποικιλίες, συνεργαζόμενοι με τους καλύτερους παραγωγούς της Θηβαϊκής γης.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην οινική παράδοση της Ελλάδας με αγάπη όπως την όριζαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, δηλαδή με πίστη, με δέσμευση αλλά και με ελεύθερη βούληση αναζητούμε νέα αμπέλια, νέους συνεργάτες, νέες μεθόδους και νέα κρασιά, διατηρώντας, όμως, πάντα αναλλοίωτο τον στόχο της καρδιάς μας: τα κρασιά μας να αποτελούν μια δίοδο για να ζήσετε τα δικά σας μικρά και μεγάλα θαύματα.