ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΘΑΥΜΑΤΑ

Πριν 50 περίπου χρόνια, ο παππούς μου αγόρασε ένα μικρό αμπέλι για να φτιάχνει το δικό του κρασί και να καλύπτει τις δικές του “οινικές απολαύσεις”. Διάλεξε τα Βάγια Βοιωτίας, με τη μεγάλη οινική κουλτούρα, τα κατάλληλα εδάφη και μια ιστορία βαθιά που μας μιλά για μύθους και θρύλους, για αινίγματα και απαντήσεις, για τη Σφίγγα και τον Οιδίποδα που έζησαν κάτω από τη σκιά του ίδιου βουνού: της Φίκας (ή Φαγά όπως συνηθίζεται να αποκαλείται σήμερα).

Από το 1990 και τρεις γενιές μετά, ο πατέρας μου, τα αδέλφια μου κι εγώ, με πάθος και αμέριστη αφοσίωση δημιουργήσαμε τη δική μας μικρή παράδοση σε αυτή την ιστορική γη: τα θαύματα. Με βαθιά πίστη και σκληρή δουλειά μετατρέψαμε, βήμα βήμα, μέρα με τη μέρα, μια χέρσα γη σε έναν ανθηρό αμπελώνα. Φυτέψαμε τα κλήματα του Ασσύρτικου και της Μαλαγουζιάς το 2008 και από τότε βλέπουμε ένα θαύμα να γεννιέται, να μεγαλώνει και να μεστώνει μπροστά στα μάτια μας.

Αγαπάμε και σεβόμαστε τη φύση, φροντίζουμε τη γη μας, τους αμπελωνες μας και βάζουμε όλη τη γνώση και την τέχνη των ανθρώπων μας ώστε να πάρουμε πίσω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Με χαμηλή στρεμματική απόδοση και σύγχρονες οινοποιητικές μεθόδους σε ανοξείδωτες δεξαμενές, δημιουργούμε φρέσκα κρασιά συνδυάζοντας ελληνικές και ευρωπαϊκές ποικιλίες, συνεργαζόμενοι με τους καλύτερους παραγωγούς της Θηβαϊκής γης.

Συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην οινική παράδοση της Ελλάδας με αγάπη όπως την όριζαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι, δηλαδή με πίστη, με δέσμευση αλλά και με ελεύθερη βούληση αναζητούμε νέα αμπέλια, νέους συνεργάτες, νέες μεθόδους και νέα κρασιά, διατηρώντας, όμως, πάντα αναλλοίωτο τον στόχο της καρδιάς μας: τα κρασιά μας να αποτελούν μια δίοδο για να ζήσετε τα δικά σας μικρά και μεγάλα θαύματα.

ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΣΧΕΣΕΙΣ

Υπάρχουν πραγματικά υπέροχα κρασιά, φθηνά και ακριβά, επώνυμα και ανώνυμα, ελληνικά και ξένα. Για εμάς αυτό που τα κάνει να ξεχωρίζουν δεν είναι η τιμή τους, αλλά ο τρόπος που σε κάνουν να νιώθεις τη στιγμή που τα γεύεσαι. Δοκιμάζουμε καθημερινά κρασιά από τους μεγάλους αμπελώνες του κόσμου γιατί θέλουμε να γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τα συναισθήματα που δημιουργεί η γεύση τους, η όψη τους, η μυρωδιά τους. Γιατί ως νέοι οινοποιοί θέλουμε συνεχώς να γινόμαστε καλύτεροι, να πλουταίνει κι η δική μας παλέτα, να μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις λεπτές νότες που κάνουν ένα πραγματικά μεγάλο κρασί.

Εμείς – σήμερα, αύριο και για πάντα – θέλουμε να δοκιμάζουν και να επιλέγουν το κρασί μας εκείνοι που αναγνωρίζουν την προσπάθεια, το πάθος και την αγάπη που βάζουμε στο κάθε μας μπουκάλι. Εκείνοι που θέλουν να μοιράζονται τα συναισθήματα που τους προκαλεί με άλλους, τους φίλους, τους συνεργάτες, την καλή παρέα. Γιατί για εμάς το κρασί δεν ευφραίνει μόνο την καρδία, φέρνει τους ανθρώπους κοντά, τους συνδέει και τους βοηθά να δημιουργούν και να καλλιεργούν σχέσεις.

Επιθυμούμε να δημιουργούμε σχέσεις και με εκείνους τους συνανθρώπους μας που η ζωή δεν τους επιφύλαξε την καλύτερη μεταχείριση. Θέλουμε να τους προσφέρουμε τη δυνατότητα να ζήσουν και εκείνοι μικρά και μεγάλα θαύματα, που δυστυχώς μόνοι τους δεν μπορούν. Γι’αυτό και συμπράττουμε με τον οργανισμό “Make a Wish”, προσφέροντας 10 λεπτά από κάθε πώληση της ετικέτα μας AGAPE, για να κάνουμε ένα ακόμη παιδί να χαμογελά, έχοντας πραγματοποιήσει τη δική του ευχή. Εκείνη την ευχή που το κάνει να βλέπει τον κόσμο πιο όμορφο, πιο δίκαιο, πιο σωστό.

Μεταξύ μας λέμε, ότι τα “κουτάκια” δεν ταιριάζουν στο κρασί και σίγουρα δεν ταιριάζουν στα δικά μας. Αυτό που θέλουμε είναι να μπεις κι εσύ στην παρέα μας και να μοιράζεσαι μαζί μας τις όμορφες ιστορίες σου, τα μικρά θαύματα που σου συμβαίνουν συντροφιά με τα κρασιά μας.

Νάντια Τζουνάρα